25 & 26
JANUARI 2026

PAWR DENKADOG REZA NATURAL

Exposanten 2026

PAWR DENKADOG REZA NATURAL

Filosofie van Denkadog en Denkacat


Denkadog en Denkacat onstaan sinds 1983 uit een waardevolle filosofie welke richting geeft aan het continue evolueren en ontwikkelen van nieuwe waardevolle producten die er toe doen. De ontwikkeling van de voedingen zijn allen gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Onderzoeken die aantonen dat de gezondheid van honden en katten gebaad is bij voeding met een laag eiwit- en laag zoutgehalte.

Eiwit is de bouwstof van het lichaam en zijn opgebouwd uit aminozuren, zoals als een ketting uit schakels. Er zijn veel verschillende soorten aminozuren. Het lichaam maakt uit aminozuren zijn lichaamseigen eiwitten. De voeding moet voldoende aminozuren van de juiste soort bevatten. De aminozuren bepalen mede de kwaliteit van de voeding. Denkadog en Denkacat maken gebruik van meerdere hoogwaardige eiwitbronnen in de receptuur van de voeding. Hierdoor zijn de aminozuren in meer dan voldoende mate aanwezig.

MAAR, Bij een overschot aan eiwit in de voeding gaat het lichaam dit eiwitoverschot verbranden. De hierdoor ontstane afvalproducten kunnen schade aan de nieren toebrengen en dat is zeer ongezond en ook niet nodig. Via de voeding regelt Denkadog en Denkacat de juiste balans. In de groeifase zijn er meer eiwitten nodig dn bij volwassen dieren. Bij oudere dieren is juist een lager eiwit gehalte gewenst.

Het lage zoutgehalte (natriumchloride) in de Denkadog en Denkacat producten helpt de bloeddruk op het juiste niveau te houden. Hierdoor wordt in de nieren een verhoogde bloeddruk voorkomen. Hoge bloeddruk in de nieren kan aanleiding zijn tot verminderd functioneren door schade in de nieren.
Denkadog en Denkacat zijn natuurlijke voedingen en maken geen gebruik van chemische anti-oxidanten om de vetten in de voeding te stabiliseren. Dit stabiliseren van vetten is nodig om te voorkomen dat de vetten in de voeding na verloop van tijd ranzig worden. Ranzig vet is ongezond en vermindert de smaak van de voeding. Denkadog en Denkacat gebruiken natuurlijk Vitamine E (alfa tocopherolen) als anti-oxidant.

Denkadog en Denkacat maken vanzelfsprekend geen gebruik van synthetische kleur-, geur- of smaakstoffen. Al meer dan 35 jaar tonen Denkadog en Denkacat aan dat door gebruik te maken van de juiste hoog kwalitatieve natuurlijke grondstoffen de voeding meer dan voldoende smaak bevat. Hierdoor is het gebruik van synthetische toevoegingen niet nodig. Synthetische stoffen in de voeding kunnen leiden tot onverdraagzaamheid door het lichaam (Diergeneeskundig Memorandum, no 1 2006). Daarom zijn deze stoffen ongewenst in voeding.

Ook mede door de zeer nauwkeurige productiemethoden zijn Denkadog en Denkacat voedingen maximaal gecontroleerd en zeer veilig voor uw huisdier.
Al deze factoren bepalen dat de voedingen de juiste keuze zijn om uw hond of kat een langen gezond leven te bieden. Dat willen we toch allemaal.

Website

Catalogus
Productgroep
Voeding, Voeding
Shape Created with Sketch.
Website & Catalogus
Productgroep
Voeding, Voeding
Foto's
Producten exposanten

Verzenden

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.