25 & 26
JANUARI 2026

ENERGIQUE - CARNIBEST

Exposanten 2026

ENERGIQUE - CARNIBEST

Energique wil het verschil maken in het leven van huisdieren. We vinden dat elke hond en kat het allerbeste verdient. Als je het ons vraagt….. begint dat bij een goede voeding! We helpen graag door voeding te maken zonder kunstmatige middelen maar met herkenbare en verse ingrediënten, zo veel mogelijk onbewerkt en volgens uitgebalanceerde recepten. Natuurlijke voeding, simpel en puur. Bij Energique is wetenschap de leidraad bij alles wat we doen. Goede en passende voeding maken is een complex proces. De drang naar kennis zit in ons DNA. Al in 1996 liet Energique een verteringsonderzoek doen door de faculteit van Utrecht. Vandaag werken we nog veel intensiever samen met de allerbeste mensen in het vakgebied. We zijn deze wetenschappers erg dankbaar voor hun onmisbare expertise. Samen met hen willen we passende voeding voor honden en katten ontwikkelen om hen zo de beste kans te geven op een lang en gezond leven. De ontwikkeling van onze maaltijden wordt niet bepaald door trends, fabels op het internet of de voorkeur van de eigenaar. Maar enkel door kennis van wat honden en katten nodig hebben. Daarom zeggen we geregeld tegen wie het maar horen wil. “Bij Energique maken we voeding voor honden en katten, niet voor hun baasjes.” Bij Energique begint het maken van elk recept met ingrediënten van de hoogste kwaliteit, afkomstig van leveranciers die we vertrouwen. Bovendien hanteren we de hoogste voedselveiligheidsnormen die de voedselindustrie kent: Energique bezit naast een GMP+ certificering ook de humane IFS Food certificering.

Carnibest is eind 2001 ontstaan vanuit liefde voor dieren. In die tijd waaide vanuit Australië de B.A.R.F.- methode via het internet de wereld over. Een nieuwe maar eigenlijk eeuwenoude methode waarop honden en katten gevoed dienen te worden. Kort gezegd staat de methode voor onbewerkte rauwe voeding die hond- en katachtigen in hun natuurlijke habitat eten. Prooidieren, ofwel vers vlees en rauwe botten.

Bovenstaande methode en persoonlijke ervaring hebben tot het ontstaan van Carnibest geleid. Tot op de dag van vandaag is het productieproces volledig ambachtelijk. De grondstoffen worden nog altijd handmatig geselecteerd, gecontroleerd en verwerkt.

Productgroep
Voeding, Voeding
Merk
Energique, Carnibest
Shape Created with Sketch. Shape Created with Sketch.
Productgroep
Voeding, Voeding
Foto's
Merk
Energique, Carnibest

Verzenden

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.