U bent hier: PROGRAMMA » NEW@ANIDO

NEW@ANIDO 2020

 De New@ANIDO-stand kon op veel belangstelling rekenen en bood een mooi overzicht van de meest recente innovaties van de aanwezige exposanten op de beurs. Op de eerste beursdag waren de bezoekers dan ook opnieuw talrijk om te gaan stemmen op hun favoriete nieuwe producten. De bezoeker kon stemmen in twee categorieën, namelijk 'Voeding' en 'Accessoires en verzorgingsproducten'. Bovendien konden ze dit jaar voor het eerst aanduiden welk product ze met een 'Natural & Sustainable'-award wilden belonen.

 

CATEGORIE VOEDING
In de categorie 'VOEDING' ging de award naar Edgard & Cooper voor hun innovatie 'Doggy Dental Stick', een tandverzorgende kauwsnack. Hiermee is Edgard & Cooper het eerste dierenvoedingmerk dat zijn snacks verpakt in bio-afbreekbaar materiaal. De tweede plaats was weggelegd voor het gamma 'Barking Bakery' van de Nederlandse firma Cat & Dog Supply. Deze heerlijke woofins, koekjes en cakejes met eetbaar logo zorgen voor een feestelijk tintje en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Op de derde stek eindigde het concept 'Gezond Belonen' van de firma Beeztees. Deze verschillende soorten natuurlijke snacks zijn gemaakt van 100% vlees en hebben elk eigen kenmerken, die bijdragen aan de gezondheid van de (allergische) hond (bv hypoallergeen, eiwitrijk, glutenvrij, met omega 3 en 6,…).

 

CATEGORIE ACCESSOIRES EN VERZORGINGSPRODUCTEN
De winnaar bij de 'ACCESSOIRES EN VERZORGINGSPRODUCTEN' werd de nieuwe versie van de gps-tracker van de Franse onderneming Weenect. Deze gps-tracker is de kleinste en lichtste op de markt en bevat een bel-, tril- en educatiefunctie. De update van 2020 voorziet een trackingsysteem dat steunt op artificiële intelligentie. Hierdoor kan zowel de activiteit als de gezondheid van het dier gemeten worden. Het zilver ging in deze categorie naar de 'Spotted!' van Holland Animal Care, dé oplossing voor verloren gelopen dieren dankzij een gratis app die vinder en eigenaar verbindt. De 'Wunderball' van de firma Van der Basch Trading legde beslag op de derde plaats. De Wunderball is de eerste en enige rubberbal op de Benelux-markt die onverwoestbaar is. Dit speeltje drijft, stuitert en gaat niet kapot.

 

NATURAL & SUSTAINABILITY AWARD
De 'NATURAL & SUSTAINABLE'-award ging naar de firma 'Supplies for pets' voor hun Bio & Compostable Poop Bags: biologische en composteerbare afvalzakjes voor honden, vervaardigd met 30% hernieuwbare grondstoffen. Ook de papieren sticker en de kartonnen rolhouders zijn biologisch en composteerbaar. De verdienstelijke tweede plaats was weggelegd voor de firma I&I Pet Supplies met hun koffieboomkauwwortel XS (een maat waar ook de allerkleinste honden van kunnen genieten).  De koffieboomkauwwortel is een restproduct van de koffie-oogst. Voorheen werden de wortels van de koffieboom verbrand. De firma 'Edgard & Cooper', die de voedingsaward won, mocht met het brons naar huis voor hun 'Doggy Dental Stick', verpakt in bio-afbreekbaar materiaal. Zo worden 2 plantaardige materialen voor de verpakkingen gebruikt: FSC-gecertificeerd papier van bomen uit verantwoord beheerde bossen en bioplastic van gmo-vrije Europese aardappelen.

 

Voor een volledig overzicht van alle ingeschreven producten, klik hier.

 

  • happy dog
  • versele
  • TRANSGROOM
  • Animal Special Products Int.