U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWIGHEDEN EXPOSANTEN » WAW, beschermt zowel de hond als de baas tegen blessures

Nieuwigheden exposanten

WAW, beschermt zowel de hond als de baas tegen blessures

1. WAW garandeert bij het trekken een progressieve 'soft release'. Elke keer als de hond trekt, verlengt WAW de lijn zeer geleidelijk. Wanneer de spanning weer van de lijn af gaat, dan gaat WAW weer geleidelijk en langzaam terug naar zijn oorspronkelijke positie. Daardoor zullen de hond en de handler altijd de juiste houding houden en worden wandelingen weer relaxed en veilig voor beide.

2.Bij de gewone lijnen is de stijfheid het grootste probleem. Het ontbreken van schokdemping kan bij de hond en zijn baasje potentieel blessures opleveren en de veiligheid bedreigen.

3. Bij elastieken of veren wandellijnen is de extreme elasticiteit het grote probleem. Na een plotselinge en felle ruk kan de controle over de hond worden verloren, met alle gevolgen van dien. Gedurende de werking kunnen veren en elastieken een zogenaamd 'Pendulum' effect bij de hond veroorzaken (bunjee jump effect), wat extreme risico's met zich mee brengt voor o.a. het cervicale segment. WAW daarentegen, houd het dier en de handler in een natuurlijke positie. Daardoor blijft de hond relaxed lopen alsof deze vrij wandelt.

terug naar overzicht

  • happy dog
  • versele
  • TRANSGROOM